Ενωμένοι για Επιτυχία!

01

Εθνική Ομάδα

Η εθνική μας, με 5 εξαιρετικούς παίκτες, ανταγωνίζεται διεθνώς σε εκδηλώσεις, όπως οι Ολυμπιάδες Σκακιού, και αντιπροσωπεύει υπερήφανα την Κύπρο στους Ολυμπιάδες Μικρών Κρατών Ευρώπης.

02

Εθνική Ομάδα Γυναικών

Από το 2022, η Κύπρος έχει αναπτύξει μια επιτυχημένη εθνική ομάδα γυναικών, αποτελούμενη από πέντε εξαιρετικές παίκτριες. Η ομάδα συμμετείχε με επιτυχία στην τελευταία Ολυμπιάδα Σκακιού στην Τσενάι.

03

Εθνική Ομάδα Κ-16

Επιστρέψαμε δυναμικά φέτος (2023) με την εθνική ομάδα K-16! Στην Ολυμπιάδα Σκακιού Κ-16 στην Ολλανδία, οι τέσσερις παίκτες μας εντυπωσίασαν και αποδεικνύουν πως είναι ανερχόμενα αστέρια του σκακιού!

Κοινές Ερωτήσεις

Πώς Μπορώ να Ενταχθώ στην Εθνική Ομάδα;

Για να γίνετε μέλος της Εθνικής Ομάδας, πρέπει να προκριθείτε μέσω συγκεκριμένων τουρνουά. Για την κύρια Εθνική Ομάδα & την Εθνική Ομάδα Γυναικών, η πρόκριση βασίζεται στην επίδοσή σας στο Παγκύπριο Κλειστό Πρωτάθλημα, ενώ εάν ενδιαφέρεστε για την Εθνική Ομάδα Κ-16, η πρόκριση καθορίζεται από την επίδοσή σας στο Παγκύπριο Ανοικτό Πρωτάθλημα. Αυτά τα τουρνουά αποτελούν τον δρόμο για να εκπροσωπήσετε τη χώρα μας στη διεθνή σκακιστική σκηνή.

Ποια Είναι τα Επιτεύγματα της Εθνικής Ομάδας;

Η υψηλότερη μας επίτευξη είναι η 4η θέση στην Ολυμπιάδα Μικρών Κρατών Ευρώπης. Επιπλέον, έχουμε κατακτήσει δύο ατομικά μετάλλια στις Ολυμπιάδες Σκακιού, ένα Χρυσό και ένα Χάλκινο! Αξίζει να σημειωθεί και το Αργυρό μετάλλιο για ατομική απόδοση στο Πανευρωπαϊκό Ομαδικό Πρωτάθλημα. Επίσης, αρκετοί από τους παίκτες μας αποκτούν άμεσους τίτλους λόγω της εξαιρετικής τους απόδοσης. Αυτές οι επιτυχίες υπογραμμίζουν τη δέσμευσή μας στην ανάπτυξη της αριστείας στο σκάκι σε όλα τα επίπεδα.

Ποιοι είναι οι Προπονητές και οι Κύριοι Παίκτες στην Εθνική Ομάδα;

Η Εθνική Ομάδα για το 2023 αποτελείται από τους παίκτες FM Κωνσταντίνο Μιχαηλίδη, Αλέξανδρο Ισαακίδη, Ραφαήλ Αντωνίου, Σάμουηλ Κωνσταντίνου και FM Πάρης Κληρίδης. Ο Αρχηγός της Ομάδας είναι ο FM Πάρης Κληρίδης. Επιπλέον, η Εθνική Ομάδα Κ-16 για το 2023 αποτελείται από τους παίκτες Ραφαήλ Αντωνίου, Δανιήλ Δανιήλ, Ανδρέα Καραολή και Χριστίνα Μπουζάνα, με τον Προπονητή/Αρχηγός της Ομάδας ο FM Πάρης Κληρίδης. Για το τρέχον έτος, η εθνική ομάδα γυναικών μας δεν θα λάβει μέρος σε κάποιο πρωτάθλημα, και, συνεπώς, δεν έχουμε εθνική ομάδα γυναικών. Προβλέπεται να έχουμε ξανά την επόμενη χρονιά.

Σε ποιες Επερχόμενες Διοργανώσεις ή Εκδηλώσεις θα Συμμετάσχει η Εθνική Ομάδα;

Για το 2023, η εθνική μας ομάδα θα εκπροσωπήσει την Κύπρο τον Οκτώβριο στην Ολυμπιάδα Μικρών Κρατών Ευρώπης. Η Εθνική Ομάδα Κ-16 έχει ήδη εκπροσωπήσει την Κύπρο φέτος στην Ολυμπιάδα Σκακιού Κ-16, όπου κατέλαβε μια αξιόλογη 51η θέση.

Ας ξεκινΗσουμε!

Έτοιμοι να Ξεκινήσετε το Ταξίδι;

Ελάτε και εγγραφείτε ως σκακιστής σήμερα και αφήστε το σκάκι να αναδείξει τον παίκτη μέσα σας!

Scroll to Top